ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΘΕΑΤΡΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Τα Φροντιστήρια Δίκτυο Μανωλίτσης στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων σας καλούν στη θεατρική παράσταση «Η Αυγή και ο Ανθός» που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Θεατρικών Εκδηλώσεων του Δήμου Κορυδαλλού ( Πλειάδες) στο Πνευματικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη( Γρ. Λαμπράκη 231, Κορυδαλλός) στις 3/12/2017 ημέρα Κυριακή και ώρα 16:00.


Αφορά παιδιά δημοτικού έως και Α Γυμνασίου με συνοδεία. Είσοδος Ελεύθερη

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ
Η διεθνής ομάδα Hippo παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Θωμά Βελισσάρη Η Αυγή και ο Ανθός. Το κείμενο βασίζεται σε ελληνικά λαϊκά παραμύθια και παραλογές, ενώ η κεντρική του ιδέα είναι εμπνευσμένη από τον Λάμπρο του Διονύσιου Σολωμού.

Η παράσταση δομείται με επίκεντρο το σώμα και τη φωνή των ηθοποιών. Ζωντανή μουσική, γρήγοροι ρυθμοί, άφθονο χιούμορ, καταιγιστική δράση και στιγμές έντονης συγκίνησης είναι μερικά από τα συστατικά που συνθέτουν ένα πληθωρικό ψυχαγωγικό θέαμα.

Θέμα της παράστασης είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και η δύναμη της αλληλεγγύης.

Την παράσταση ακολουθεί ένα σχεδιασμός Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα παιδιά, μέσα από θεατρικές δραστηριότητες (αυτοσχεδιασμούς, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), μπαίνουν σε έναν φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο απ’ το θέαμα που παρακολούθησαν. Μέσα σε αυτό το ασφαλές πλαίσιο ευαισθητοποιούνται σε θέματα όπως η δικαιοσύνη και η ελευθερία ενώ παράλληλα ενισχύεται η συναισθηματική τους ισορροπία και ενδυναμώνεται η προσωπικότητά τους.

Συντελεστές:
Παίζουν: Ιάσονας Άλυ, Ελένη Ζούμπου, Μαρία Ντίνου
Κείμενο: Θωμάς Βελισσάρης
Σχεδιασμός δραστηριότητων εκπαιδευτικού δράματος: Καλλιόπη Φύκαρη, Hippo Theatre Group
Σκηνικά - Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου
Κίνηση: Hippo Theatre Group
Μουσική – Σκηνοθεσία - Οργάνωση Παραγωγής: Ηippo Theatre Group (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)

 

Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας εσάς και τους φίλους σας.

 

Μετα τιμής,
Ιωάννης Μανωλίτσης.